fusak
Tipy a triky

Jak pečovat v zimních měsících o miminko

Podzim pomalu odchází a zima klepe na dveře. S přicházejícím chladným obdobím jsou ohroženi naši nejmenší. Vycházky na čerstvém vzduchu jsou super pro zdraví, ale miminkům hrozí prochladnutí. Jak mu předcházet a jak pečovat v zimních měsících o miminko?

Teplé oblečení je základ

V nadcházejícím chladném období se neobejdete bez teplého oblečení pro vaše miminko. Mějte na paměti, že jeho termoregulace se teprve vyvíjí a nemá tak zabudované mechanismy, jak se zahřát (např. třesem).

Zimní výbava na cestování s miminkem v zimě

V zimě přijde vhod fusak pro případné cesty po venku s miminkem. Tato nepostradatelná součást zimní výbavy je k dostání v různých provedeních. Vybírat tak můžete klasický fusak, zavinovačku nebo fusak s rukávy od Elodie Details v různých barevných a materiálových provedeních.

Vnější strana bývá nejčastěji vyrobena z polyamidu, polyesteru, ev. jejich kombinace. Vnitřní část zimních fusaků tvoří ovčí vlna či rouno, plyš, duté vlákno, v některých případech husí peří.

zimní deka

Neocenitelný pomocník do zimních dnů

Kvalitní teplá zimní deka je neocenitelný pomocník do studených zimních dnů. Nejen, že vašeho drobečka zahřeje, ale také mu poskytne pocit bezpečí. Deku využijete nejen v kočárku, ale také v domácím prostředí, např. postýlce.

Deku můžete vybírat na základě materiálu, z něhož je vyrobena, její barvy nebo velikosti.

Pro zimní měsíce jsou nejvhodnější vlněné deky nebo tzv. minky deka.

Deka pro miminko jako dárek

Deka je vhodným dárkem při narození miminka. Na trhu jsou k dostání také různé sady, např. deka a hračka na cesty.